Tylko u nas najlepsza, darmowa i wyselekcjonowana muzyka klubowa, unikalne, klubowe i darmowe dzwonki na telefon, oryginalne sety i wiele więcej...

Dołącz do nas na facebooku

RMF MAXXX

Polecamy

DJ Matixer & DJ Ryba - Dance mix for eh-nation (12/2011) - Sylwester 2011/2012 Dj Dymj@n - Electro-House mix for eh-nation (02/2012) Dj Hardz - House mix for ehn (04-2012)
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Jak dopracować przejścia???
(1 przeglądających) (1) Gość
Wszystko na temat setów. Ważne ciekawostki, pytania, prośby o pomoc itp
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Jak dopracować przejścia???

Jak dopracować przejścia??? 08/02/2011 15:07 #7476

Witam
Zacząłem bawić się VDJ jakiś miesiąc temu, ale nadal nie mogę dopracować przejścia :/ Macie może na to jakieś metody??
Oto krótki urywek tego jak robię przejścia:
www2.zippyshare.com/v/84347336/file.html

Jak to ocenicie jest dobrze czy źle, bo mi to nie za bardzo podchodzi:?
  • MadChuck
  • Świeżak
  • Piwka: 0

Odp: Jak dopracować przejścia??? 08/02/2011 15:10 #7478

VDJ to nie wiem... Ja uzywam Trackora i tam używa się filtrow, wyłącza się niskie tony itd. Popróbuj trochę. Metoda prób i błędów to najlepsza nauka. Może ktoś z popularnych DJów na naszym forum się wypowie...
  • lukasz1991
  • V I P, Uploader
  • Jak upam to konkrety
  • Punkty: 1227
  • Piwka: 9

Odp: Jak dopracować przejścia??? 12/17/2011 16:46 #12330

Witam ja tez tworze na VDJ. wiadomo 2 decki sa podam przyklad. na lewym decku leci nutka przyciskiem Tab przebijasz sie na drugi klikasz Shift + Spacja, dzieki temu na drugim masz to samo tempo co na pierwszym. patrzac na uklad piosenki wiesz kiedy beda same basy, lookasz na drugi i patrzysz kiedy jest okolo 40 sekunda ( wiadomo okolo bo bywa roznie) i tam basy spadaja a zaczyna sie vocal. klikasz na klawiaturce 4 albo 6 i robisz przycinke ( fragment piosenki bedzie sie powtarzal) Najwazniejsze to to aby drugi deck gral ale ale jego glosnosc byla zerowa wazne tez aby kwadraciki pod przycinka laczyly sie z kwadracikami z 1 decka (dlatego jak puscisz 2 deck to znow kliknij Shift + Spacja). OK, wiec : na 1 decku leca same basy nutka sie konczy podglasniamy 2 deck i odcinamy nutke 4 albo 6 zalezy ktorego uzyles. UWAGA : jesli na 2 decku oprocz vocalu beda basy to ostatnim pokretlem je zerujemy pokretlo ma podpis LOW. potem na 1 decku sciagamy basy tez pokretlem a podkrecamy na drugim, na sam koniec tylko wyciszyc 1 deck ( volume ) i po sprawie.

Mam nadzieje ze pomoglem jesli tak to sie ciesze

dodawanka.jpg
  • Dj Revixer
  • V I P
  • Punkty: 227
  • Piwka: 2
Ostatnio zmieniany: 12/17/2011 16:48 przez Dj Revixer.
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.62 sekundy