szefuncio napisał:
poniekąd rozwiązałem problem zippy (bynajmniej u mnie)...
prawie pół europy postawiłem na nogi (jak to Oizo powiedział), aby dojść do tego co je grane...
ogólnie wszędzie indziej zippy dziła bez zarzutów, a tylko w Polsce są problemy...
powodem tego może być (jak to z Oizem gdybaliśmy) albo problem prawdopodobnie z polskim serwerem zippy albo diabeł tkwi w IP komputera czy też usługodawców internetowych, bo jak zauważono niektórym działa normalnie, niektórym wcale i nie którym raz tak raz tak...
i dlatego tak się dzieje z zippy...
dzięki pomocy pewnego znajomego, który powiedział żeby spróbować wejść na zippy przez stronę innego państwa czy czegokolwiek byle nie przez polskie witryny ani bezpośrednio na stronę zippy, bo podobno w ten sposób zmienia sie jakoś IP czy tez kierowani jesteśmy na inny serwer zippy...
ale mniejsza z tym, bo to chyba działa...
wbiłem angielską stronę google.co.uk tam wpisałem zippyshare i jak mi zaraz wyskoczyła lista to też kliknąłem na zippyshare i wszedłem...
zapodałem jakiegos plika do spróbowania i poszło jak ta lala bez problemu ,i następny, i nastepny i nic- działa elegancko
także spróbujcie podobnie, bo u mnie w taki ot sposób zippy działa, a dowodem są dzisiejsze upki
dziękuje pozdrawiam

muszę Was zmartwić i przeprosić, gdyż moje przypuszczenia jednak się nie zgadzają i te kombinacje co pisałem nie działają niestety...
otóż cały diabeł tkwi w IP zewnętrznym tzw. stałym.
tak jak prędzej pisałem,że u mnie działa to fakt, ale w tamtym momencie korzystałem z neta z Orange więc działa wszystko bez problemu nawet wchodząc bezpośrednio na zippy i nie kombinując (sprawdziłem ostatnio tak przez przypadek, bo się zapomniałem), a to dlatego,że tam jest zmienne IP (zarówno to zewnętrzne jak i wewnętrzne) przy każdym starcie neta. Chociaż wystąpi błąd czasem z Zippy to wystarczy zresetować neta i będzie ok.
korzystając natomiast z neostrady problem z zippy nadal występuje i nie dają nic żadne kombinacje (czego prędzej niestety nie sprawdziłem), bo jak się dowiedziałem neostrada ma zmienne IP tylko wewnętrzne, ale niestety IP zewnętrzne (stałe) się nie da zmienić i dlatego ten problem z zippy pozostaje chociaż jak się zrestartuje neostradę...
czyli wniosek przypuszczalny jest jeden, a mianowicie wszystko zależy od IP neta z którego sie korzysta.
nie wiem jak to się ma do innych usługodawców internetowych, ale w moim przypadku pewne jest to,że na neostradzie Zippy nie działa niestety, ale zaś na Orange Freedom działa bez większych problemów...
także Przepraszam za wprowadzenie w błąd wszystkich, bo nie jestem jakimś tam zapaleńcem internetowym żeby to ogarniać tylko przedstawiłem swoje przypuszczenia na własnym doświadczeniu metoda prób i błędów