Tylko u nas najlepsza, darmowa i wyselekcjonowana muzyka klubowa, unikalne, klubowe i darmowe dzwonki na telefon, oryginalne sety i wiele więcej...

Dołącz do nas na facebooku

RMF MAXXX

Polecamy

DJ Matixer & DJ Ryba - Dance mix for eh-nation (12/2011) - Sylwester 2011/2012 Dj Dymj@n - Electro-House mix for eh-nation (02/2012) Dj Hardz - House mix for ehn (04-2012)
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu
(1 przeglądających) (1) Gość
Szukasz pomocy? To dział w którym ją uzyskasz.
  • Strona:
  • 1

TEMAT: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu

IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 08:36 #8869

Witam.
Mam problem z uploadami na zippyshare.com.
Za każdym razem od jakiegoś czasu gdy próbuje uploadować jakieś pliki to w okolicach 60-70% zrywa mi połączenie i pojawia się komunikat IO Error! Czy ktoś już miał podobny problem? Może ktoś się z tym uporał? Ja szukam, szukam i nic, nigdzie ani wzmianki na ten temat...
  • lukasz1991
  • V I P, Uploader
  • Jak upam to konkrety
  • Punkty: 1227
  • Piwka: 9

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 08:39 #8870

dziś upałem i nic takiego nie miałem, mi często zawiesza połączenie tylko ale żaden IO Error jeszcze nie wyskoczył
  • prasiu
  • Music Team eh-nation, Deejay, VIP, Najlepszy użytkownik 2011 roku, Super uploader
  • Punkty: 4714
  • Piwka: 56

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 08:40 #8871

Miałam ten sam problem tylko że teraz zniknął ale jak coś wrzucałam to nie mogłam w tym czasie nic ściągać i korzystać z internetu tylko czekać aż upnie. Teraz zdarza się ale nie za często
  • sandra
  • Dziewczyna, V I P, Uploader
  • Punkty: 1508
są w życiu chwile, w których trzeba podwoić ryzyko i dać się ponieść szaleństwu!

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 09:51 #8877

No mi niestety ciągle wywala błąd Od kilku dni nie udało mi się wysłać jeszcze żadnego utworu W pasku gdzie pojawia się procent wysłania pliku pojawia się po przekroczeniu 60% czerwony kominukat "IO Error" ... Już mnie to wkurza bo chciałbym poupać na forum a tu dupa Mam świetnego secika, którego wynorałem na węgierskiej stronie...
  • lukasz1991
  • V I P, Uploader
  • Jak upam to konkrety

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 09:58 #8878

Jakiego używasz łącza? Masz je na WIFI, kablu czy może jeszcze coś innego? Spróbuj zmienić przeglądarkę na inną, spróbuj starego uploadera zippyshare ("Old HTML Uploader"). Często miewałem problemy ale one z jakimś czasem same znikały i było ok. Najczęściej wystarczyło zmieńić przeglądarkę na stary poczciwy Internet Explorer.. Pozdrawiam
  • deejaymartin
  • Przyjaciel eh-nation, V I P, Uploader
  • 3 EhN LoVeR
  • Punkty: 1317
  • Piwka: 14

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 10:10 #8885

Mam iPlusa.. Próbowałem dla testu wysłać mniejszy plik 7MB bo zazwyczaj to były pliki 15MB i okazuje się że 7MB dojdzie do 100% i zawiecha! Nie pokazuje linków tylko ciągle świeci 100% i nic się nie dzieje... Normalnie nie dajęjuż rady!!!
  • lukasz1991
  • V I P, Uploader
  • Jak upam to konkrety

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 13:27 #8886

Na zippyshare to normalka. trzeba się przyzwyczaić
  • g_style_66
  • V I P, Uploader
  • Punkty: 751
  • Piwka: 0

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 14:13 #8888

No właśnie że do wczoraj cały czas wszystko było ok...
  • lukasz1991
  • V I P, Uploader
  • Jak upam to konkrety

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 14:16 #8890

U mnie teraz chodzi dobrze a nawet można powiedzieć że bardzo bo szybciej przedtem to nie wiem co mu było że zanim coś się upneło to można było za ten czas iść na duże zakupy
  • sandra
są w życiu chwile, w których trzeba podwoić ryzyko i dać się ponieść szaleństwu!

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 15:09 #8897

Po IO Error pojawia Ci się nr błędu ?
  • sandra

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 18:31 #8900

Tak na pasku w miejscu gdzie jest zawsze napisane ile % wysłało się to pojawia się ten komunikat i cały pasek robi się czerwony.. Za chiny mi nie działa. Z adminem akurat byłem umówiony na to że dodam secika z węgier i dupa jednym słowem... Ale pobiegłem do siostry z Penem i wysłałem także za chwileczkę MEGA BOMBOWY SET jakiego nikt jeszcze tutaj nie nagrał!!!
  • lukasz1991
  • V I P, Uploader
  • Jak upam to konkrety

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 19:36 #8912

Hm... Probuj zippyshare uploaderem!!! Przynajmniej nie zależna jest przeglądarka która posiadasz!!! Ja zawsze tak uploaduje i rzadko kiedy pojawia się jakiś problem... tutaj proszę linka...
www.zippyshare.com/sites/uploader.jsp
  • misiekoizo
  • Młodszy administrator, Super moderator, Redaktor, Prezenter, V I P, Najlepszy użytkownik 2010 roku, Super uploader
  • Punkty: 5760
  • Piwka: 62
ELECTRO-HOUSE to nie tylko dźwięki... to styl życia!!!!

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/09/2011 20:24 #8918

u mnie to samo niestety...
próbowałem juz wszystkiego jak i zmieniac ustawienia w przeglądarce i nadal nic...
odświeżanie strony albo cc cleaner pomaga, ale nie na dłuższą metę...
tak jak maleńka pisze zauważyłem,że coś w tym jest i upam na dwa kompy czyli jak upac to tylko upać i nic więcej nie robić na przeglądarce...
dziwna sprawa, ale słyszałem,że coraz więcej osób ma te problemy czyli raczej wina leży po stronie zippyshare...

oizo ale u mnie to nawet uploader tak robić zaczął i bez zadnego ale...
szybciej upam przez stronkę kombinujac jak wyżej niż przez uploadera niestety

masakrens!!!
  • szefuncio
  • Młodszy administrator, Super moderator, Redaktor, Prezenter, V I P, Super uploader
  • no fun-no comment , "pompeczka" lover :D
  • Punkty: 3584
  • Piwka: 18
Nie bierz sobie forum do serca, są w życiu ważniejsze sprawy...

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/14/2011 19:40 #9102

Polecam www.tunescoop.com jednak będę wdzięczny jeśli będziecie używali tego serwera jak najmniej...
Problem tkwi w tym że tylko zippyshare pozwala mi dostosować kolor playera do kolorystyki witryny. Żadem inny serwer nie daje takiej możliwości a ilość serwerów która w ogóle posiada jakiś player umożliwiający odtwarzanie mp3 na swojej stronie jest przerażająco niska..
  • WBCt_admin
  • Miłośnik muzyki
  • Piwka: 1
Ostatnio zmieniany: 09/14/2011 19:50 przez WBCt_admin.

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/14/2011 22:21 #9115

poniekąd rozwiązałem problem zippy (bynajmniej u mnie)...
prawie pół europy postawiłem na nogi (jak to Oizo powiedział), aby dojść do tego co je grane...
ogólnie wszędzie indziej zippy dziła bez zarzutów, a tylko w Polsce są problemy...
powodem tego może być (jak to z Oizem gdybaliśmy) albo problem prawdopodobnie z polskim serwerem zippy albo diabeł tkwi w IP komputera czy też usługodawców internetowych, bo jak zauważono niektórym działa normalnie, niektórym wcale i nie którym raz tak raz tak...
i dlatego tak się dzieje z zippy...
dzięki pomocy pewnego znajomego, który powiedział żeby spróbować wejść na zippy przez stronę innego państwa czy czegokolwiek byle nie przez polskie witryny ani bezpośrednio na stronę zippy, bo podobno w ten sposób zmienia sie jakoś IP czy tez kierowani jesteśmy na inny serwer zippy...
ale mniejsza z tym, bo to chyba działa...
wbiłem angielską stronę google.co.uk tam wpisałem zippyshare i jak mi zaraz wyskoczyła lista to też kliknąłem na zippyshare i wszedłem...
zapodałem jakiegos plika do spróbowania i poszło jak ta lala bez problemu ,i następny, i nastepny i nic- działa elegancko
także spróbujcie podobnie, bo u mnie w taki ot sposób zippy działa, a dowodem są dzisiejsze upki
dziękuje pozdrawiam
  • szefuncio
  • Młodszy administrator, Super moderator, Redaktor, Prezenter, V I P, Super uploader
Za tę wiadomość podziękował(a): WBCt_admin

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/14/2011 22:40 #9116

No no no! U mnie w pracy ten problem występował Jutro od 7:00 zamiast robić kawę to będę uploadował na próbę Jeśli masz rację to należy Ci się wielki thanks!!
  • WBCt_admin
  • Miłośnik muzyki
  • Piwka: 1

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/18/2011 11:57 #9207

szefuncio napisał:
poniekąd rozwiązałem problem zippy (bynajmniej u mnie)...
prawie pół europy postawiłem na nogi (jak to Oizo powiedział), aby dojść do tego co je grane...
ogólnie wszędzie indziej zippy dziła bez zarzutów, a tylko w Polsce są problemy...
powodem tego może być (jak to z Oizem gdybaliśmy) albo problem prawdopodobnie z polskim serwerem zippy albo diabeł tkwi w IP komputera czy też usługodawców internetowych, bo jak zauważono niektórym działa normalnie, niektórym wcale i nie którym raz tak raz tak...
i dlatego tak się dzieje z zippy...
dzięki pomocy pewnego znajomego, który powiedział żeby spróbować wejść na zippy przez stronę innego państwa czy czegokolwiek byle nie przez polskie witryny ani bezpośrednio na stronę zippy, bo podobno w ten sposób zmienia sie jakoś IP czy tez kierowani jesteśmy na inny serwer zippy...
ale mniejsza z tym, bo to chyba działa...
wbiłem angielską stronę google.co.uk tam wpisałem zippyshare i jak mi zaraz wyskoczyła lista to też kliknąłem na zippyshare i wszedłem...
zapodałem jakiegos plika do spróbowania i poszło jak ta lala bez problemu ,i następny, i nastepny i nic- działa elegancko
także spróbujcie podobnie, bo u mnie w taki ot sposób zippy działa, a dowodem są dzisiejsze upki
dziękuje pozdrawiam

muszę Was zmartwić i przeprosić, gdyż moje przypuszczenia jednak się nie zgadzają i te kombinacje co pisałem nie działają niestety...
otóż cały diabeł tkwi w IP zewnętrznym tzw. stałym.
tak jak prędzej pisałem,że u mnie działa to fakt, ale w tamtym momencie korzystałem z neta z Orange więc działa wszystko bez problemu nawet wchodząc bezpośrednio na zippy i nie kombinując (sprawdziłem ostatnio tak przez przypadek, bo się zapomniałem), a to dlatego,że tam jest zmienne IP (zarówno to zewnętrzne jak i wewnętrzne) przy każdym starcie neta. Chociaż wystąpi błąd czasem z Zippy to wystarczy zresetować neta i będzie ok.
korzystając natomiast z neostrady problem z zippy nadal występuje i nie dają nic żadne kombinacje (czego prędzej niestety nie sprawdziłem), bo jak się dowiedziałem neostrada ma zmienne IP tylko wewnętrzne, ale niestety IP zewnętrzne (stałe) się nie da zmienić i dlatego ten problem z zippy pozostaje chociaż jak się zrestartuje neostradę...
czyli wniosek przypuszczalny jest jeden, a mianowicie wszystko zależy od IP neta z którego sie korzysta.
nie wiem jak to się ma do innych usługodawców internetowych, ale w moim przypadku pewne jest to,że na neostradzie Zippy nie działa niestety, ale zaś na Orange Freedom działa bez większych problemów...
także Przepraszam za wprowadzenie w błąd wszystkich, bo nie jestem jakimś tam zapaleńcem internetowym żeby to ogarniać tylko przedstawiłem swoje przypuszczenia na własnym doświadczeniu metoda prób i błędów
  • szefuncio

Odp: IO Error na zippyshare.com - błąd uploadu 09/21/2011 14:51 #9341

Witam! Małe sprostowanko! na iPlus działa na neostradzie mi nie działało... Ale już o dziwo działa he he (zobaczymy na jak długo) Normalnie się uploaduje tylko troszkę wolno bo mam 4mb przepustowość łącza a 10mb utworu ładuje ok 8minut...
  • lukasz1991
  • V I P, Uploader
  • Jak upam to konkrety
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 1.65 sekundy