Tylko u nas najlepsza, darmowa i wyselekcjonowana muzyka klubowa, unikalne, klubowe i darmowe dzwonki na telefon, oryginalne sety i wiele więcej...

Dołącz do nas na facebooku

RMF MAXXX

Polecamy

DJ Matixer & DJ Ryba - Dance mix for eh-nation (12/2011) - Sylwester 2011/2012 Dj Dymj@n - Electro-House mix for eh-nation (02/2012) Dj Hardz - House mix for ehn (04-2012)
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Troszkę o statystykach eh-nation
(1 przeglądających) (1) Gość
Informacje o ważnych wydarzeniach na forum
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Troszkę o statystykach eh-nation

Troszkę o statystykach eh-nation 12/03/2010 04:06 #2295

Witajcie!

Statystyki eh-nation nie są dostępne dla użytkowników dlatego, że kilka miesięcy wstecz wykazywały one bardzo niskie dane. Od Września portal jest pozycjonowany czego efekty są już bardzo widoczne pod każdym względem. W poprzednim tygodniu przekroczyliśmy barierę 1tyś odwiedzin na dobę. Ta pozycja w statystykach z dnia na dzień rośnie średnio o 4% dziennie, a więc z każdym dniem przybywa do nas o 40 gości więcej.

Drugim bardzo ważnym elementem zawdzięczającym wzrost oglądalności portalu jest Wasza solidna praca za którą chciałbym serdecznie podziękować. Im więcej popularnych tytułów nasze forum zawiera tym więcej osób trafia do nas z wyszukiwarek. Najbardziej popularne frazy to m.in Energy 2000, The Shapeshifters, BoB Feat Hayley Williams, Barbra Streisand, Riva Starr, Steve Angello i wiele wiele więcej.

Ilość użytkowników jaką posiadamy jest śmiesznie niska bo tylko 260userów kiedy konkurencja przy takich frekwencjach i stażu w sieci posiada już ich co najmniej ponad tysiąc. Strasznie nad tym ubolewam gdyż chciałem stworzyć portal przyjazny i całkowicie otwarty dla każdego, a powyższe zaczyna mnie zmuszać do wprowadzenia obowiązkowej rejestracji.

Z naszych statystyk wynika że mamy ponad 600 adresów IP które regularnie wracają do nas średnio co 2-3dni aby porać muzykę. Zastanawia mnie ich mina na wiadomość o wymaganej rejestracji. Zapewne będzie ona taka jaka jest moja na myśl o wprowadzeniu tego obowiązku:)

Przy okazji chciałbym przypomnieć, że portal utrzymuje się z reklam;) No i zapraszam do kliknięcia na samym dole strony w buttonki top-list w której widnieją ikony polskiego internetu. Mamy zaszczyt być wśród nich. Każde kliknięcie to wyższa pozycja w tych toplistach tak więc do dzieła;)
  • WBCt_admin
  • Miłośnik muzyki
  • Piwka: 1

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 12/03/2010 17:00 #2314

A kliknę a co!
  • lukasz1991
  • V I P, Uploader
  • Jak upam to konkrety
  • Punkty: 1230
  • Piwka: 9

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 12/03/2010 21:23 #2315

tedy jo

• szefuncio
  • Młodszy administrator, Super moderator, Redaktor, Prezenter, V I P, Super uploader
  • no fun-no comment , "pompeczka" lover :D
  • Punkty: 3584
  • Piwka: 18
Nie bierz sobie forum do serca, są w życiu ważniejsze sprawy...

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 12/04/2010 19:47 #2378

A po co nam więcej użytkowników skoro i tak mamy raczej wielu aktywnych w tych 260! Ja naliczyłem 3 laski i ponad 15 ziomków. Na moje niech zostanie tak jak jest. Osoba zmuszona do rejestracji założy konto, pobierze co chce i nic więcej nie robi. Na moje tak jest gutez majonez! Jak ktoś będzie chciał popisać na forum to sobie założy konto. A co do butonkow to kliknąłem w kazdy
  • marcin88
  • Gadatliwy
  • Punkty: 24
Ostatnio zmieniany: 12/04/2010 19:48 przez marcin88.

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 12/05/2010 15:59 #2401

Zdaje się że tutaj ktoś już napisał coś takiego:
Większość portali tego typu stosuje kruczki typu „aby widzieć link załóż konto”. My tego nie stosujemy! Cenimy sobie naszych użytkowników i wiemy, że najlepszy użytkownik to użytkownik, który konto założy dobrowolnie.

Jak najbardziej zgadzam się z wypowiedzią poprzednika i tekstem jaki jest pod tamtym adresem.
Zanim trafilem na eh-nation to udzielalem sie na innym forum o podobnych statystykach i tam wcale nie bylo tyle chetnych ludzi do pisania co tutaj. Nie bede porównywał eh-nation do takich for jak to z liczbą 4 na początku aliasu bo nie wypada nawet ale mysle ze jest tutaj bardzo przytulnie i wspolnymi silami rozpopularyzujemy ehn. ja tam raz po raz daje rozne linki jak gdzies sie da. pozdro
  • lukasz1991
  • V I P, Uploader
  • Jak upam to konkrety
  • Punkty: 1230
  • Piwka: 9

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 12/06/2010 21:54 #2409

No i ja dołączę się do tych u gory...Hm...Jezeli bedziemy mieli tysiace userow to tutaj zacznie się robić nie ciekawie...Gdy znalazłem sie na tej stronce głownym jej atutm było to że umieszczane tutaj utwory były wyselekcjonowane i naprawdę bardzo dobre... Gdy polecimy w strone jak to poprzednik napisał z 4 na początku to mysle ze cała magia tej strony zniknie... Zacznie sie pościg kto pierwszy ten lepszy, a utwory beda wrzucane nie te wybrane tylko wszystkie nowości jakie znajdą się w necie... A wiadomo ze jest sporo kiczu...Jezeli forum ma byc wyjatkowe niech pozostanie takim jakim jest...Jeżeli ktoś chce nas wspomoc w upaniu dobrej muzyki to zrobi to dobrowolnie,bez wymuszonego logowania się...Ja osobisci też wstawiam link do tej strony tam gdzie tylko jest to możliwe i myślę że ehN urośnie w potęgę obsypaną dobra, clubową muzą...To tyle z mojej strony...
  • misiekoizo
  • Młodszy administrator, Super moderator, Redaktor, Prezenter, V I P, Najlepszy użytkownik 2010 roku, Super uploader
  • Punkty: 5761
  • Piwka: 62
ELECTRO-HOUSE to nie tylko dźwięki... to styl życia!!!!

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 12/07/2010 20:02 #2429

brawo oizo

tak jak piszesz - nie sztuka wrzucać up'ów hurtem, bo nowe np.,
ale sztuką jest te nowe wyselekcjonować i wrzucić te godne czyjejś uwagi
  • szefuncio
  • Młodszy administrator, Super moderator, Redaktor, Prezenter, V I P, Super uploader

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 12/21/2010 20:23 #2541

portal i forum chyba zamarzło i statystyki chyba też
  • szefuncio

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 12/21/2010 20:30 #2542

A raczej admin zamarzł który tym kierował... heh... Ale gości coraz więcej... u mnie w tym momencie pokazuje ponad 500 he he...
  • misiekoizo
  • Młodszy administrator, Super moderator, Redaktor, Prezenter, V I P, Najlepszy użytkownik 2010 roku, Super uploader
  • Punkty: 5761
  • Piwka: 62
ELECTRO-HOUSE to nie tylko dźwięki... to styl życia!!!!

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 12/25/2010 15:01 #2556

Zgadzam się z poprzednikami. A tym bardziej co do forum z "4"...
Tam jest jednym słowem kongo... Wszyscy wrzucają wszystko co popadnie i jest jeden wielki bajzel... Ja sądzę że nasze forum jest porządne, "czyste" bez żadnego szajsu i kiczu, są tu tylko wyselekcjonowane, dobrej jakości kawałki warte odsłuchu.
A co do frekwencji to smuci mnie to że coraz mniej naszych stałych bywalców zagląda na forum i się udziela... Jeszcze nie dawno było co najmniej 5 osób zalogowanych, z którymi na bieżąco można było się skontaktować i podzielić nowinkami, a teraz mi samej sie nawet nie chce wchodzić bo jak mam wrzucać w danej chwili sama dla siebie to mi się wszystkiego odechciewa. Lubie jak ktoś zauważa i docenia moją pracę, a jak nikogo nie ma to kto ma to zrobić?? he
  • majka44kc
  • Dziewczyna, V I P, Uploader
  • Music entire with my life! !!
  • Punkty: 95
  • Piwka: 2

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 12/25/2010 15:44 #2561

Dobrze gadacie, bardzo dobrze. A administratora to już wieki tutaj nie widziałem. Ja będę starał się częściej tutaj zaglądać...
  • mario12
  • Znawca
  • Electro House
  • Punkty: 206
  • Piwka: 4
Kocham muzykę, nie umiem bez niej żyć!

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 01/09/2011 00:32 #2713

Co jest z Wami? Tak ładnie nam się udało rozbujać to forum, pochwał nie było końca, a teraz? Nie popadajmy w samozachwyt, bo należy tę bardzo udaną jak dotąd współpracę kontynuować, żebyśmy pod koniec tego roku znowu mogli sobie wzajemnie pogratulować. Na chwilę obecną, ilekroć tu wchodzę to liczba odwiedzających nie przekracza 50 sztuk, nowe piosenki pojawiają się średnio z częstotliwością 1 na 3-4 dni.. Zainteresowanie wyraźnie spada... Jesteśmy w cieniu.. Oby jak najkrócej!
Dlatego apeluję do wszystkich pomocników pracujących na prestiż tego forum (choć to rola admina, który coś ostatnio nie wiedzieć czemu zaginął w akcji) o bardziej wytężoną aktywność na forum (w miarę możliwości oczywiście), by przywrócić utracony blask Dziękuję. Dobranoc
  • tim333
  • Bywalec
  • Punkty: 558
  • Piwka: 7
tim333

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 01/17/2011 00:18 #2751

czas leci i leci, a tu dalej nic...
portal i forum został puszczony na samowolkę najwidoczniej...

hmm, więc wszem i wobec oświadczam,że jak tak dalej będzie to się stąd
"wyprowadzam"...
  • szefuncio

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 01/17/2011 22:50 #2760

Ta... Jest bardzo zle.
  • mambo
  • Wtajemniczony
  • Punkty: 4
  • Piwka: 0
Music is my life

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 01/29/2011 22:31 #2996

DOBRA!!!

Nie wiem jak wy, ale mnie zaczyna wkurzać to "zaangażowanie" ludzi na tym forum...
Wg mnie coś słabo się rozwija... za słabo...
Tylko nie rozumiem dla czego!
Mamy praktycznie najlepsze kawałki jakie wychodzą...
Zauważyłam ze jest parę zaangażowanych osób w rozwój forum (houseman, misiekoizo, g_style_66, szefuncio, el diablo, mario12, isia811).
Tym osobom bardzo dziękuję i cieszę się że chociaż ktoś próbuje coś robić!!!
Ale jak zauważyłam nawet te osoby jeszcze jakiś czas temu również były zdecydowanie bardziej zaangażowane...
Ja staram się wchodzić codziennie i codziennie dodać coś nowego czym mogę się podzielić...
Ale jak wchodzę i widzę że jestem sama, lub że ostatnio ktoś był 3 dni temu to mi się wszystkiego odechciewa i mam wszystko w dupie za przeproszeniem!!!!

JAK TAK DALEJ BĘDZIE TO JA STĄD SPŁYWAM!!!!!
  • majka44kc
Ostatnio zmieniany: 01/29/2011 22:32 przez majka44kc.

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 01/29/2011 23:14 #2998

aj tam aj tam

jest już dużo lepiej w porównaniu z tym co ostatnio było, ale fakt faktem jeszcze nie jest to co kiedyś było, gdzie był wielki boom i przepych na portalu i forum...
to nie tylko nasza wina,ale też remixerów, producentów i wykonawców, że wydają co wydają i wypuszczają co wypuszczają w eter...
style się zmieniają, mieszają itp i coraz ciężej wyłapać coś konkretnego i co by podeszło ogółowi...
trzeba się uzbroić w cierpliwość troszku po prostu
  • szefuncio

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 01/30/2011 01:04 #2999

Powiem tak... Ja nie zamierzam się poddawać. Serwer, domena itd opłacone zostały na kolejny rok i mam zamiar utrzymywać ten portal i forum z własnej kieszeni. Uwierzcie mi że nie przynosi mi on żadnych zysków i wcale mnie to nie boli ani nie zamierzam tego zmieniac. Wiekszość pootwierało podobne portale głównie dla zarobku, ja tylko i wyłącznie dla rozrywki. Może i dobrze że nie zaskakuje nas on nawałem ludzi komentujących i uploadujących, może to jest właśnie kluczem do sukcesu. Wiem jedno i wiele osób tutaj to na pewno potwierdzi! Razem tworzymy bardzo miłą paczkę i przekazujemy sobie sporo dobrej muzyki. Każdy znajduje jakieś dobre nuty których większość pewnie nigdy by ich nie odkryła na dzisiejszy natłok muzyki. Sam osobiście posiadam profile i udzielam się na największych tego typu portali jak np 4clubbers czy club-nation oraz wiele innych. Jak dla większości są to dla mnie gwiazdy w sieci i podziwiam ich rozwój. Już ktoś to powiedział że im więcej nas będzie tym bardziej upodobnimy się do tych portali a co za tym idzie - będzie tyle postów że stracimy swój urok. Z 4clubbers sciągałem całą muzykę przez miesiąc z działu electro-house zanim stworzyłem eh-nation. Muzyka z całego miesiąca zajmowała mi prawie 4Gb. Tutaj z miesiąca można sciągnąć 1Gb ze wszystkich działów. Ale prześwietlając te dwie paczki w muzyce z eh-nation były same "dobre wałeczki" a w paczce z 4cluubers to 75% chłam którego nigdy bym się nie odważył puścić u siebie w aucie przy znajomych heh
Cóż... Jestem w kropce bo nie wiem co robić. Mógłbym zakupić skuteczną reklamę i dobrze rozpopularyzować eh-nation a reszta zrobiłaby się sama, ale czy dobrze zrobię... Nie wiem... Myślę że najlepsze dopiero jest przed nami!
  • WBCt_admin
  • Miłośnik muzyki

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 01/30/2011 02:14 #3006

E nie panikujcie, nie jest tak zle. Mi tam się forum podoba. Kultura i w ogóle. Nie przeszkadza mi brak chętnych do pisania. Z tego co widzę przybywa nam coraz więcej userów. Tylko pozostało czekać i tak jak napisano wyżej wszystko samo się zrobi.
  • g_style_66
  • V I P, Uploader
  • Punkty: 751
  • Piwka: 0

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 01/30/2011 12:36 #3028

Zgadzam się z jednym... Jesteśmy zgraną paczką!!! I to mi się najbardziej podoba! Razem (z wymienionymi przeze mnie osobami) no i innymi oczywiście też, robimy wszystko żeby było tu tak jak należy. Mi nie chodzi o to, żeby wrzucać wszystko co popadnie, bo mamy tu naprawde dobrą muzykę,a nie chłam tak jak właśnie na 4clubbers czy housemafia!! Jestem dumna z naszego forum, ale tu wszystko strasznie powoli idzie... No ale dobra, przekonaliście mnie! hehe Damy radę!!
  • majka44kc
Ostatnio zmieniany: 01/30/2011 12:36 przez majka44kc.

Odp: Troszkę o statystykach eh-nation 02/02/2011 19:41 #3214

Majka piąteczkę Ci przybijam! Damy radę
  • deejaymartin
  • Przyjaciel eh-nation, V I P, Uploader
  • 3 EhN LoVeR
  • Punkty: 1317
  • Piwka: 14
  • Strona:
  • 1
  • 2
Wygenerowano w 1.71 sekundy