Tylko u nas najlepsza, darmowa i wyselekcjonowana muzyka klubowa, unikalne, klubowe i darmowe dzwonki na telefon, oryginalne sety i wiele więcej...

Dołącz do nas na facebooku

RMF MAXXX

Polecamy

Dj Sidic - Electro mix for eh-nation (01/2012) Dj DymJ@n - Mega Dubstep mix for eh-nation (02/2012) Dj DymJ@n - Electro Mix for eh-nation (03-2012)
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Arrinera Automotive i jego pierwszy sportowy POLSKI model. Porównanie Arrinera vs Lamborgini Reventon.
(1 przeglądających) (1) Gość
Wszystko o motoryzacji
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Arrinera Automotive i jego pierwszy sportowy POLSKI model. Porównanie Arrinera vs Lamborgini Reventon.

Arrinera Automotive i jego pierwszy sportowy POLSKI model. Porównanie Arrinera vs Lamborgini Reventon. 11/10/2011 13:05 #10729

Od jakiegoś czasu w sieci krążą filmiki pokazujące nadchodzący model polskiej firmy Arrinera Automotive. Szczerze powiedziawszy gdy ujrzałem ten samochód po raz pierwszy stwierdziłem że to nie mogą być polacy którzy stworzyli Poloneza, Syrenkę czy Warszawę Jednak jak się okazało to jest samochód który myślę że godnie będzie reprezentował barwy naszego kraju. Bez wachania można go porównać z Lamborgini, Ferrari czy Porsche!

Wiele osób uważa że Arrinera to kopia znanego już od dawna Lamborgini Reventon jednak moim zdaniem jest to stwierdzenie błędne, bowiem nowa Arrinera jest całkowicie odmienna i jej wygląd ma swój charakterystyczny oryginalny charakter!

Poniżej przedstawiam porównanie tych dwóch samochodów.

Arrinera:

Fenix_Arrinera_fun_car_5402238.jpg

Fenix_Arrinera_fun_car_5402235.jpg

Fenix_Arrinera_fun_car_5402236.jpg

Fenix_Arrinera_fun_car_5402237.jpg

Fenix_Arrinera_fun_car_5402240.jpg

Fenix_Arrinera_fun_car_5402242.jpg

Fenix_Arrinera_fun_car_5402243.jpg

Lamborgini Reventon:

lamborghini-reventon-1.jpg

lamborghini-reventon-3.jpg

lamborghini-reventon-back-view-thumbnail.jpg

lamborghini-reventon-on-the-road-thumbnail.jpg

Lamborghini-Reventon-Dashboard-View.jpg

W tworzeniu polskiego sportowego superauta Arrinera wzięła udział brytyjska firma Lee Noble która ma za sobą już wiele znaczących osiągnięć motoryzacyjnych od 1999roku.

Nowy polski samochód będzie ogromnym przełomem w polskiej motoryzacji.

Zobaczcie oficjalny film reprezentujący ten samochód:

Dane techniczne:
Obecnie trudno jest czegokolwiek dowiedzieć się na temat dokładnych danych technicznych tego samochodu. Na chwilę obecną wielmy tylko tyle że jednostką napędową będzie silnik zapożyczony od GM'a, a dokładnie silnik LS9 którego seryjnie montuje się w Chevrolet Corvette ZR1. Ten silnik dysponuje 647 KM przy momencie obrotowym 819Nm. Osiągnięcie prędkości powyżej 300km/h nie będzie stanowiło większego problemu

• WBCt_admin
  • Miłośnik muzyki
  • Piwka: 1
Ostatnio zmieniany: 11/10/2011 13:47 przez WBCt_admin.

Odp: Arrinera Automotive i jego pierwszy sportowy POLSKI model. Porównanie Arrinera vs Lamborgini Reventon. 11/10/2011 21:37 #10730

M.. cudeńko ! Tylko wydaje mi się że taki samochód nie na nasze Polskie drogi hehe A właściciel pewnie b y po nocach nie spał żeby ktoś go przypadkiem nie gwiznął z pod domu ^^ ;p
  • sandra
  • Dziewczyna, V I P, Uploader
  • Punkty: 1508
  • Piwka: 9
są w życiu chwile, w których trzeba podwoić ryzyko i dać się ponieść szaleństwu!

Odp: Arrinera Automotive i jego pierwszy sportowy POLSKI model. Porównanie Arrinera vs Lamborgini Reventon. 11/10/2011 22:22 #10734

Deska rozdzielcza od Audi TT, klawiatura wokół dźwigni zmiany biegów od Audi A6, kierownica rodem z TESCO a skóra na fotelach jakby zakosili kurtkę jakiemuś motocykliście z lat 80'
Rysy samochodu są skopiowane od Reventona i nie podzielam tutaj zdania admina..

Powiem tak... rano ujrzałem ten post i bardzo mnie ten samochód zainteresował. Jest ciekawie i te wszystkie wady które wymieniłem można przełknąć ponieważ jest to prototyp czyli Concept Car zrobiony w garażu.

Jest on tylko wstępnym pomysłem dla firmy, korporacji która zajęłaby się jego seryjną produkcją a tam przejdzie wiele modyfikacji i za pewne całe wnętrze zostanie stworzone na nowo od podstaw.

Prezentowany egzemplarz ma tylko dobrze wyglądać by inwestor mógł dokończyć dzieło. W chwili obecnej podobno jest zbudowany z metalowej ramy wykonanej z rur a karoseria z żywicy epoksydowej czyli z tego z czego zrobili np pakę w polonezie TRUCKu
  • houseman
  • Super moderator, Redaktor, V I P, Uploader
  • Punkty: 3154
  • Piwka: 16

Odp: Arrinera Automotive i jego pierwszy sportowy POLSKI model. Porównanie Arrinera vs Lamborgini Reventon. 11/10/2011 22:27 #10735

Wow ! ^^ Polak potrafi.. hehe
  • sandra
  • Dziewczyna, V I P, Uploader
  • Punkty: 1508
  • Piwka: 9
są w życiu chwile, w których trzeba podwoić ryzyko i dać się ponieść szaleństwu!

Odp: Arrinera Automotive i jego pierwszy sportowy POLSKI model. Porównanie Arrinera vs Lamborgini Reventon. 01/10/2012 09:31 #12915

Polacy wszystko zrobia na patencie dlatego ktos im dal wódke zeby calego swiata nie podbili. Pomysl na SuperCar jest ciekawy ale czemu przod jest od Lambo tylny bok za drzwiami pasazera to mi na Corvette wyglada jednostka napedowa od GM-a czyli od Corvetty w srodku to tak : kolko pasuje tam jak piesc do nosa bo wyglada gorzej niz z TESCO ;P Uwielbiam kolor pomaranczowy ale tapicera i drzwi to cholerna przesada... Wedlug mnie plus tego auta jest taki ze ma zajebiste lampy tylne no i chyba oryginalny ogolnie mowiac tyl bede czekal na dalsze informacje na temat tego auta
  • Dj Revixer
  • V I P
  • Punkty: 227
  • Piwka: 2
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.69 sekundy