Piszę ten wątek by ostrzec ludzi którzy mają zamiar kupić mini laptopa. Ja takowego posiadam, cieszyłem się jak małe dziecko w dniu zakupu z jego wymiarów i poręczności jednak przestrzegam że na takim laptopie praca może być bardzo uciążliwa! Przeglądanie stron wymaga długiego przyzwyczajania gdyż pole w którym przeglądarka wyświetla sieć jest bardzo małe a nowo dodane zdjęcie naszego znajomego na portalu społecznościowym trzeba oglądać na dwa razy jeśli jest zrobione pionowo, najpierw górną połowę zdjęcia a później dolną połowę zdjęcia

Mało tego!
Na takim laptopie nie pogramy sobie w większość popularnych gier! Mini laptopy przynajmniej te starsze mają dość specyficzną rozdzielczość bez możliwości jej zmiany /paranoja/!! Gdzie większość gier i programów przed uruchomieniem pokazuje komunikat niezgodności rozdzielczości ekranu ;/ Ja aby sobie pograć musiałem wyposażyć mojego laptopa w dodatkowy monitor LCD 19'

Tracktor DJ Studio 2.0 nie odpala w ogóle a Tracktor DJ Studio 3.0 odpala ale trzeba się sporo namęczyć by wszystko było widoczne oraz trzeba zrezygnować z kilku okienek aby całość mieściła się na ekranie naszego laptopa.
Domyślam się że pojawiły już się nowe modele które wyposażono w możliwość wyboru innych rozdzielczości kompatybilnych z większością gier i programów.
Zanim kupicie dobrze poczytajcie o danym modelu a przede wszystkim o jego karcie graficznej i matrycy!