TEMAT: Cała prawda o Libii. Jak ludzie żyją i żyli kiedyś w tym kraju!
Cała prawda o Libii. Jak ludzie żyją i żyli kiedyś w tym kraju!
10/12/2011 20:18 #10043
Witajcie ponownie,
Ostatnio założyłem temacik z filmem o małym Libijczyku którego nauczył Polak mówić po polsku www.eh-nation.pl/forum/79-miechawka/1001...est-polska-good.html
Jak się okazuje pod filmem na youtube znalazłem wiele ciekawych wypowiedzi a m.in link do tego filmu:
W powyższym filmie zostało opisane dość szczegółowo jak wyglądało życie zanim zaczęły się ataki. Opisano dokładnie kto stoi za zbrodniami. Oczywiście nie musimy w to wierzyć ale mnie film poruszył i mam bardzo mieszane uczucia. Dzięki niemu inaczej zacząłem spostrzegać świat, gdyż my jako ludzie nie mamy tak na prawdę nic do gadania. Liczę że każdy obejrzy filmik i przeczyta to co jest w nim zawarte gdyż to dotyczy każdego człowieka objętego długiem społecznym czyli m.in wszystkich polaków!
Domyślam się że nieświadomych po obejrzeniu zacznie temat interesować dlatego już poszperałem w sieci wiele ciekawych informacji jak np ten artykuł mówiący o stosowanych gwałtach wobec kobiet jako broń w walce na terenie Libii.
(...)Krzyczałyśmy, bo tak bardzo się bałyśmy. Oni popychali nas karabinami. Najpierw splądrowali mieszkanie, potem zaciągnęli nas do pokoju. Jeden z nich mnie gwałcił, krzyczałam. Słyszałam jak moja siostra krzyczy. Było ich kilku i robili to po kolei... Było ich może czterech, może pięciu... Jak skończył wyjął bagnet z Kałasznikowa i zaczął kaleczyć moje ciało i przecinać ubranie. Zemdlałam z powodu upływu krwi. Nie wiem jak długo byłam nieprzytomna. Jak się obudziłam moje ciało było we krwi, całe pocięte. Moja siostra wyglądała tak samo.
23-letnia kobieta opowiada jak została porwana prosto z ulicy i zgwałcona przez pięcioosobową grupę umundurowanych mężczyzn w samochodzie. Byłam dziewicą, mówi kobieta, kiedy zemdlałam nawet nie przestali, krew była wszędzie.
Najwięcej udokumentowanych przypadków użycia gwałtu dotyczy początkowej fazy konfliktu. Niehumanitarne metody walki stały się taktyką stosowaną przez obie strony.(...)
Za pewne Amerykanom nie spodobało się bogactwo naftowe Libii gdyż w Ameryce ropa w końcu się skończy. Rosja również ma sporo cennych złóż ale tam nikt nie "wjeżdża" gdyż Rosja jest zbyt potężna.
Hm... No a nasze złoża gazu łupkowego? ha! Też Amerykanie tkają w to swoje paluchy!